Gyógyszermaradványok az ivóvízben
Írta: Jens Trautwein (kivonat a A víz életelixír füzetből)
 (Részletek - Az írásban szereplő konkrétumok Németországra vonatkoznak.)

Tudta Ön, hogy a német ivóvizet átlagosan már 7 ember itta meg Önt megelőzően?
Tudta Ön, hogy a gyógyszerek nem szívódnak fel teljesen, hanem nagy részben újra kimosódnak a szervezetből?
Tudta Ön, hogy ezek az anyagok a szennyvízen és a víztisztító rendszereken keresztül átjutva újra a csapvízbe, az úgynevezett ivóvízbe kerülnek?

Nem feltétlen új hírek ezek Önnek, mert időről időre felbukkannak ehhez hasonló hírek a médiákban, hogy aztán hamarosan újra feledésbe merüljenek. De - ahhoz hogy elfelejthessük, az ivóvíz témája túl életbevágó! 

Az úgynevezett ivóvízben lévő gyógyszermaradványokat, hormonokat és méreganyagokat naponta bejuttatjuk szervezetünkbe, s nemcsak akkor, amikor csapvizet iszunk, hanem teánkkal, kávénkkal, levesünkkel, a vízben kifőtt tésztával, rizzsel, vagy bármely más étellel, melyet víz hozzáadásával készítettünk. Ezek a mérgek, legyenek bár csekély koncentrációban jelen a vízben, hatást fejtenek ki a finom, érzékeny emberi szervezetben.

Terméketlenség a csapvíz miatt

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet. 

A Süddeutsche Zeitung német lap a következőt írja "Gyógyszertár a csapban" című cikkében:
"(...) a hormonokhoz hasonló anyagokkal végzett vizsgálatok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyógyszerek bizonyítható hatást fejtenek ki a kezelés során felírt töménységük alatt is, tehát hígabb koncentrációban. Ebből adódóan, bár a vízben található ösztrogén jellegű anyagok nem egyenértékűek a fogamzásgátló tabletta teljes hatásával, mégis ahhoz vezetnek, hogy a hím halak nőstényivé válnak, míg más állatoknál egyéb szaporodási problémát okoznak."

További elrettentő példáról is olvashatunk:
"(…)a berlini csatornavízben extrém magas koncentrációban röntgen-kontrasztanyagokat találtak a kutatók. Időközben a csatornavízben talált gyógyszerek listája egyre csak bővül: bétablokkerek, fájdalomcsillapítók, nyugtatók, antibiotikumok, rák, asztma, epilepszia, és reuma ellenes szerek, stb… A vízben feltárt szerek listája legjobban egy alapos gyógyszertári listához hasonlít.

Hessen németországi tartomány környezetvédelmi hivatalának egyik szakembere, Georg Berthold, az elmúlt 2 évben 77 talajvízgyűjtő mérőállomást vizsgált meg, melyek a Rajna-Majna vidéke ivóvízellátásának forrásai. Kevesebb, mint a próbák egyharmadát találta gyógyszer­maradványoktól mentesnek, majdnem 40 %-ukban nyomokban, míg 30 %-ukban egyértelmű gyógyszerszennyezést fedezett fel. A legtöbbet a koleszterincsökkentő szerekből mutatott ki, de a vízpróbák jóval több mint a felében fájdalomcsillapítókat is kimutatott.

Bertold kutatásának eredményeit így foglalta össze: "Az antibiotikumok jelenléte a felszíni vizekben nem kivételes jelenség, hanem az általános állapot."

Tovabb: Hogyan kerül a szennyeződés a vízbe?


http://www.desztillaltviz.hu - E-Mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38., Tel: 06-70-206-9193