Igyál valóban tiszta vizet!
Dr. Horváth László

 

Egészségünk alapvető feltétele a valóban tiszta víz, mely legfeljebb nyomokban tartalmazhat a H2O-n kívül más anyagokat.

A vízgőzből nyert desztillált víz a lehető legtisztább víz. Ivóvízként  bőséges mennyiségben használva (egy átmeneti megszokási idő után) nagyon előnyös, gyógyító hatású, mert kitűnő oldószer, gyors szállítóközeg (kicsi viszkozitásánál fogva) és nagy az információtároló képessége. Ezen tulajdonságai miatt  kitűnően oldja és szállítja a szervezet számára szükséges tápanyagokat, valamint a sejtmembrán  (szemi parmeabilis hártya) két oldala közötti nagy ozmotikus nyomáskülönbség miatt a sejtek jól, gyorsan feltöltődnek tápanyaggal, majd az anyagcsere káros anyagait (salakok, toxinok) elszállítja. A desztillált vízből készült ételek, italok sokkal ízletesebbek és méreganyagoktól mentes víz az alapanyaguk, mely azért is fontos, mert a legjelentősebb kémiai információt a szervezet a bevitt ételekből, italokból kapja.

A desztillált víz a Mazdaznan ivókúra alkalmazásával hat leginkább a szervezetre. A desztillált víz rendszeres ivásával átmossuk a vérünket, megszabadítjuk azt a káros anyagoktól. (Lásd: A víz életelixír című kiadványt.)

A természet törvénye szerint az emberi (állati) szervezet a szervetlen (ásványi) anyagokat sejtépítőként közvetlenül nem képes felhasználni, viszont a növényvilág közvetítésével a szervesült (szerves kötésűvé vált ásványi) anyagokat már jól be tudja építeni.

Sokszor halljuk azt a véleményt, hogy szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra. Ez igaz, de csak azokra, melyek szerves kötésűvé váltak. Az az ásványi anyag, ami pl. a csapvízben, vagy egyéb más vizekben oldott állapotban van jelen, egyáltalán nem szükséges, mivel a szervetlen anyagok nem képesek beépülni. Ezek a vízkeménységet okozó Ca-, és Mg-sók lassan, de biztosan érelmeszesedést, elmerevedést és a lágy részekben koleszterinnel, húgysavval közösen epekövet, vesekövet, az izületekben mikrokristályokat képezve reumatikus izületi fájdalmakat (gyulladásokat) okoznak. Nagyobb részük ugyan a vesén keresztül kiürül, de ez vesénket rendszeresen túlterheli, kifárasztja. Ivóvizeink összes oldott ásványi anyaga általában 500-2000 mg/l közötti. A legkisebb értéknél is a Ca és Mg együtt 100 mg/l körüli. Ez a lágy víz is évtizedek alatt merevedéshez, kövesedéshez vezet(het). A 2000 mg/l, vagy az e feletti összes oldott ásványi anyagú ivóvizek Ca és Mg tartalma literenként már több száz mg-ot is kitehet, azaz ezek már kemény vizek, tehát még fokozottabban károsak szervezetünk számára.

Tehát a desztillált víz, ami valóban mentes minden más anyagtól, a legjobb ivóvíz, és egyúttal hatékony megelőző is, mert a betegségeket megelőző és gyógyító hatással rendelkezik. „Betegségeink 65 %-át elkerülhetjük a valóban tiszta víz ivásával, a többi 35 %-ot pedig elsősorban a helyes (természetes) táplálkozással.” Az idézet Dr. Hanish-tól (orvos) származik 1926.


http://www.desztillaltviz.hu - E-Mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38., Tel: 06-70-206-9193