Miért iszom desztillált vizet?
Dr. Clifford C. Dennison, Ed. D.

A tiszta desztillált víz...

A vízben lévő ásványi anyagokkal kapcsolatos tévhit

A növények rendelkeznek azzal az egyedülálló képességgel, hogy a talajból és vízből felvett szervetlen anyagokból olyan szerves vegyületeket hoznak létre, amelyeket testünk hasznosítani tud. A szervezetünk, ha egyáltalán képes rá, akkor is igen kevés szervetlen ásványi anyagot tud kivonni a vízből.

 Egyes vízfajtákban esetenként akár több mint 700 ismert vegyszer is kimutatható, melyek mind átjárják szervezetünket, és előfordulhat, hogy fokozatosan elkezdenek felhalmozódni.

Amikor a testünkbe kerülő víz már eleve szennyezett, alig érvényesülnek természetes tisztító funkciói. Ez egészségügyi problémákhoz vezethet, mivel a szennyező anyagok lerakódnak a véredényekben, ízületekben és belső szervekben.

A különféle víztípusok közül – esővíz, hólé, forralatlan, kemény, szűrt, lágy, deionizált, forralt és desztillált – csak a desztillált vízről mondhatjuk el, hogy ténylegesen minden anyagtól mentes. Ennek köszönhetően a desztillált víznek nincs íze, se színe, se szaga, nincs benne baktérium, nem tartalmaz fémeket, savakat, szerves ásványokat, egészségre káros vegyszereket és mérgező anyagokat sem. Kúraszerüen fogyasztva képes feloldani és kimosni a szervezetünkben keletkezett és felhalmozódott felesleget.

Öszintén hiszem, hogy az ember egy alkalmazkodóképes élő organizmusnak lett megteremtve, és hogy sok időbe telik, mire egy élő organizmus alkalmazkodik a környezeti változásokhoz. Az ember évezredek óta él a Földön. Ez idő alatt többnyire egy természetes környezethez alkalmazkodott, szennyező anyagoktól mentes forrásokból, patakokból és ásott kutakból nyerve ivóvizét.

Ez a víz viszonylag tiszta volt, csupán kis mennyiségeket tartalmazott a környezetünkben természetesen előforduló anyagokból. Ám az életfeltételek megváltoztak. Az ipari forradalom, és különösen a második világháború óta szintetikus vegyszerekkel árasztottuk el környezetünket. Ezekhez az ember alkotta vegyszerekhez azonban nem sikerült alkalmazkodnunk. Tudjuk, hogy számos köztük a mérgező. Nem ismerjük azokat a hatásokat, melyeket gyermekeink és az eljövendő nemzedékek szervezetére gyakorolnak.

 

 

 


A desztillált vízzel semmiféle kártékony anyag nem jut a szervezetünkbe

Nem kizárt, hogy a csapvízben adalékanyagként megtalálható klór az egyik legveszélyesebb vegyszer, melyet az ember elfogyaszt.

Kutatók kimutatták, hogy a klór kölcsönhatásba lép a csapvízben található szerves anyagokkal, és ezáltal klórral telített szénhidrogének jönnek létre, melyek hozzájárulhatnak betegségek kialakulásához.


 


Segít a salakanyagok eltávolításában

A szervezetünkben oldószerként működő víz minden egyes sejtből kioldja és elszállítja az életfunkciók melléktermékeként megjelenő mérgeket. Ehhez sok-sok tiszta víz szükséges.

Mindannyian tudjuk, hogy könnyebb az edényeket tiszta vízben elmosogatni, mint piszkosban. A vér naponta 400 gallon vizet áramoltat át a veséken.

A józan eszünk is azt mondja, hogy a tiszta ivóvíz munkát tud végezni a szervezetünkben.
 


Elősegíti az anyagcserét

Az egyik legkiválóbb oldószerként ismert víz elősegíti a testünkben lévő különféle anyagok szállítását mind a sejthártyán, mind a vér- illetve nyirokrendszeren keresztül.
 


Ízletesebbé teszi az ételeket és italokat

Milyen fenséges egy pohár jéghideg, tiszta vízzel készült gyümölcslé! A vegyszerektől és ásványi anyagoktól mentes víz tökéletesen érvényre juttatja a gyümölcs természetes friss ízét.

Sokaktól hallottam már, hogy miután kipróbálták a tiszta vizet, többé nem tudták kedvenc italukat csapvízzel elfogyasztani.

Sőt, a tiszta vízben főtt ételek is ízletesebbek, és megőrzik természet adta élénk színüket, mivel nem érintkeznek a barnás-sárga elszíneződést okozó vegyszerekkel és egyéb anyagokkal.
 


Segít hűsen tartani a testünket

Ez annak köszönhető, hogy a bőrünk folyamatosan párologtatja a testben lévő vizet.

Ha a szervezetünkben lévő víz tele van szennyeződésekkel, azok visszamaradnak és kicsapódnak a bőrön, ezzel durva, száraz felületet hozva létre, amely a baktériumok melegágya. Ha azonban sok tiszta vizet iszunk, az segít a bőr lágyságának és rugalmasságának megőrzésében.


http://www.desztillaltviz.hu - E-Mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38., Tel: 06-70-206-9193