Mit nyújtott számomra a Mazdaznan?

1986-ban a Reform klubban vettem egy Mazdaznan könyvet. Csak azért vásároltam meg, hogy segítsek a szegénynek kinéző könyvet árusító idős úrnak, akiről nem tudtam semmit. Nem tudtam, hogy ő a Mazdaznan életmódot élő közösség vezetője, és azt sem, hogy magamon fogok segíteni.

Hazafelé utazás közben beleolvastam az új szerzeményembe. A legnagyobb meglepetésemre a következő nekem szóló „üzenetet“ olvastam. „Akinek rossz a bélműködése, annak szigorúan tilos a napozás, mert a nap sugarai felmelegítik a vért, ezáltal a béltartalom felmelegszik, ahol az erjedés és a rothadás fokozódik és toxikus állapot alakul ki.”

Az asztmám, az érszűkületem, az állandó fejfájásom, memória zavarom, emésztési rendellenességeim mellett, étel, gyógyszer és nap allergiám is volt.

Gondoltam találok több „üzenetet“ is, és Varga Úr hívására elkezdtem járni a Mazdaznan összejövetelekre. Lassan évek alatt felvállaltam, megtanultam és most már tanítom is ezt az öngyógyító életmódot, a légzést, a táplálkozást, a mirigy gyakorlatokat.

Betegségeim tünetmentessé váltak. Nem volt szükség az orrsövény műtétre, a méhem eltávolítására, és el tudtam kerülni ereim kihámozását az idegek szorításából. Elmúlt a depresszióm, az asztmám, az állandó fejfájásom, visszajött a memóriám és a fizikai erőm is. (49 évesen, 6 hónapos felkészülés után egy szegedi ultra maratoni versenyen lefutottam 42 km-t)

A testi tünetektől megszabadulva bejött az igény a szellemi fejlődésre is. Négy évig jártam a Buddhista Főiskolára asztrológiát tanulni. Mivel jógázok, elvégeztem egy 1 éves rekreációs sportoktatói iskolát, majd 59 évesen jelentkeztem a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára, ahol egészségtan tanári szakon diplomát szereztem. Mindezt azért tettem, hogy dolgaimat magasabb szinten tudjam végezni.

Mit köszönhetek a Mazdaznannak? Köszönhetem testi-lelki jólétemet, és hogy el tudtam indulni az Isten-keresés irányába is.

Tóth Lívia
egészségtan tanár és rekreációs sportoktató

 


http://www.desztillaltviz.hu - E-mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38. Tel: 06-70-206-9193