prof. dr. Török Szilveszter

Közelebb az életelixírhez, a Vízhez

Az élet vízben keletkezett és vízben zajlik. Porhüvelyünk 70-80 %-a víz.

Az ember környezetkárosító tevékenysége "életveszélyessé" tette környezetünk elemeit, a levegőt, a vízkészleteket, a földet. A világ egyik legnagyobb gondjává vált az emberiség ivóvizének biztosítása.

A talaj vízszűrő és víztisztító képessége gyorsuló ütemben romlik. Egyes szakértők szerint több száz méter helyett 1-2 km mélységből is nehéz lesz tiszta, egészséges ivóvizet felhozni. A felmelegedés miatt eltűnnek a hófödte hegycsúcsok (a gleccserek) és a jégkészletek is.

Ma a szabványos, vezetékes ivóvíz szűréssel, kémiai és fizikai kezelésekkel készül.

A sivatagi országokban desztillálással állítják elő a lakosság ivóvíz-szükségletének jelentős hányadát.

A hálózati ivóvízben és a kutakból nyert vizekben előforduló szervetlen sók (hidrokarbonátok, karbonátok, szulfátok, kloridok, stb.) feladata nem az, hogy a szervezetünket ásványi anyagokkal (makro-, mikro- és nyomelemekkel) lássák el. A vízben fellelhető szervetlen sók ugyanis nem képesek elforgatni a polarizált fény síkját. Ezen tulajdonságok nélkül nem tudnak behatolni (vagy legfeljebb csekély mértékben ) a sejthártyákba, ezért a sejthártyán kívül megnövekszik az ozmotikus nyomás, a sejten belül pedig csökken a nyomás és így ott vízhiány lép fel. Számos betegség léphet fel a sejtegyensúly zavara miatt.

Az egészséges, tiszta ivóvíz - az egyetlen folyadék amit az ember tartósan megihatna - legfontosabb mutatói:
pH = 6,5-6,8 (a hidrogénion koncentráció, a protonok száma)
rH2 = 24-26 (a hidrogéngáz nyomása, elektronok száma, oxidáció-redukció)
r* = 600 ohm, vagy ennél több (specifikus ellenállás, nem vagy kevés ásványi anyagot tartalmazó természetes víz (esővíz, hólé, gleccservíz, tehát a lágy vizek.)

Az egészséges, tiszta víz a legfontosabb forrása az ember egészségének. Nincs belőle annyi, hogy vezetéken keresztül elpazaroljuk. Szigorúan külön kell választani az ivóvizet a háztartási és az ipari vizektől. A tiszta, egészséges ivóvíz otthoni forrása hosszabb távon a legolcsóbb megoldás. A beruházás mindenkinek megéri!

Csak a tiszta, egészséges és strukturált ivóvíz fogyasztása révén érhető el a legjelentősebb javulás a népegészségügyben, akár százmilliárdos megtakarítások várhatók az egészségügyi ráfordítások területén.

A kétkedőknek végül azt üzenem, hogy hasonlítsák össze az ásványvizek szervetlen ásványianyag-tartalmát és az élelmiszerek szerves kötésű ásványianyag-tartalmát szervezetük napi szükségleteivel. Ebből kiderül, hogy az ásványvíz a szükséges ásványi anyagok legfeljebb egytizedét tartalmazzák, a többi az ételeinkből származik, és ráadásul könnyen emészthető szerves kötésű formában.

Bízom abban, hogy a tiszta, egészséges és a rendezett szerkezetű víz elmélete és gyakorlata hamarosan közkinccsé válik.

Budapest, 2004. augusztus 3.
 


http://www.desztillaltviz.hu - E-mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38. Tel: 06-70-206-9193